[av_heading heading=’راهنمای اجرا’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jxa0xe6q’ admin_preview_bg=”]
همانطور که پیشتر در بند ششم مقالهی ویژگیها و مزایای سیپورکس گفته شد ، اجرای بلوکهای ایایسی سیپورکس سادهتر از بلوکهای ساختمانی معمولی است. در این مقاله قصد داریم بهطور خلاصه راهنمای اجرا این مصالح ساختمانی را از ابتدا تا انتها آموزش دهیم.
1. ابزار مورد نیاز:
با توجه به ساختار و مقاومت بلوکهای سبک Siporex ، استفاده از ابزار مخصوص سیپورکس برای برشکاری توصیه میشود.
2. مراحل و نکات اجرایی ساخت دیوار با بلوکهای سبک سیپورکس:
2-1 : مواد مورد نیاز:
برای نصب بلوکهای سبک Siporex بهترست از چسب مخصوص سیپورکس (مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 706 ) استفاده شود. دقت شود که به منظور تراز نمودن بلوکها ، بهتر است رج اول بر روی سطحی از ملات سنتی (معمولی) ماسه و سیمان قرار داده شود .
2-2 : پیشنیازهای اجرایی و راهنمای اجرا
در صورتیکه قطعات Siporex با پالت و داخل کیسههای هوابندی شده به کارگاه حمل شده باشند ، به منظور تبادل گرمایی و رطوبتی با محیط و افزایش سازگاری و تعادل دمایی، لازمست حداقل یک روز پیش از مصرف از کیسههای مخصوص خارج شوند. ابعاد و ظاهر قطعات باید قبل از استفاده، مورد بررسی کارشناسانه قرار بگیرند.
2-3 : نحوهی آمادهسازی ملات با چسب مخصوص
استفاده از ملات خشک آماده یکی از مناسبترین و بهصرفهترین روشهای تولید ملات است. به منظور تهیهی این ملات، مطابق دستورالعمل مخصوص آن، میزان معینی آب به مواد خشک اضافه نموده و آن را مخلوط کنید.
توصیه میشود برای اختلاط، از روشهای مکانیزه استفاده شده و این فرایند تا خروج کامل هوا ادامه یابد. عمل اختلاط باید بر اساس دستور العمل درجشده بر روی کیسههای چسب Siporex انجام شود. پس از مدت زمان کوتاهی ، ملات آمادهی مصرف است و معمولا بین 2 تا 3 ساعت قابلیت استفاده دارد. به همین دلیل و به منظور کاهش هزینههای غیرضروری ، پیش از آمادهسازی ملات، مقدار مورد نیاز را برآورد کنید و نسبت به تولید همان مقدار اقدام نمایید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان اضافه نمودن آب و اختلاط مجدد ملات قبلی مجاز نیست.
3.اصول کلی دیوار چینی
3-1 : نصب رج اول :
- تنظیم بلوک: قرار دادن صحیح ه
راهنمای اجرا ر بلوک از نظر افقی و عمودی توسط ضربه زدن با چکش پلاستیکی انجام میشود. قرار دادن صحیح ( از نظر تراز و شاقولی بودن) بسیار حائز اهمیت است.
- اتصال قاب به دیوارهای Siporex: بهمنظور کلافبندی افقی و قائم دیوارهای Siporex باید مطابق فصل سوم آیین نامه 2800 (لینک داده شود) عمل کرد در صورت حساسیت و نیاز به دقت بالا میتوان از ابزاری مطابق شکل زیر استفاده کرد ؛ این ورقها سبب افزایش مقاومت جانبی دیوار میگردد. استفاده از این پلیت در دیوارهایی با ضخامت نهایتا 12 سانتیمتر، یک عدد، و بیشتر از 12 سانتیمتر دو عدد در قطر دیوار توصیه میشود.
- برای اتصال دیوارها به ستون، دو دیوار به هم و یا یک دیوار به سقف، به جای استفاده از روشهای سنتی (استفاده از میلگرد به عنوان شاخک) جهت مهار دیوار، میتوان از اتصالات سیپورکس به شکل زیر استفاده کرد.
- این قطعه با جوش یا پرچ از سمتی به ستونهای فلزی یا بتنی متصل شده و از سمت دیگر به بلوک سبک Siporex اتصال میابد و در هر 75 سانتیمتر ارتفاع نسبت به کف ساختمان ، تا سقف طبقه ، بین درزهای بلوک اجرا میگردد.
- اولین رج همواره باید روی یک لایه ملات بنایی (سنتی) با ضخامتی بیشتر (حدود 2 تا 3 سانتیمتر) قرار داده شود. در مواردی که رج اول روی کرسی چینی یا کف طبقهای قرار بگیرد و فاصلهی آن از سطح زمین کمتر از 30 سانتیمتر باشد، یک لایه عایق رطوبتی نیز باید در زیر ملات رج اول قرار داده شود.
- عایق رطوبتی باید به شکلی مناسب به اعضای قائم سازه متصل شود.
- باید دقت نمود تا ملات رج اول کاملا تراز و صحیح از هر دو جهت طولی و عرضی قرار داده شود. (عمل تراز کردن به کمک ریسمان صورت میگیرد). همچنین میبایست با قرار دادن شاقول و شمشه تراز بر روی دیوار از قائم بودن کنجها و نبشها اطمینان حاصل کرد.
- بین درزهای عمودی بلوکها باید حتما چسب زده شود.
3-2 : پخش کردن ملات (چسب)
- در قسمتهای کله و کف قطعات، نباید به هیچ عنوان ح
اعمال چسب مخصوص فره، فضای خالی یا درزی بدون ملات وجود داشته باشد.
- برای دستیابی به حداکثر مقاومت و پیوستگی بین قطعات و ملات، لازم است سطوح افقی توسط یک برس از هر گونه گرد و غبار پاک شود.
- غبار در صورت باقی ماندن، مانع اتصال کامل میگردد. در مواردی که شستشو، از برس زدن راحتتر است، میتوان با استفاده از فشار آب، گرد و غبار را برطرف نمود.
- ضخامت چسب در سطوح افقی و قائم باید حداکثر 3 میلیمتر باشد (ویژگیهای چسب لایه نازک که برای استفاده در دیوار چینی با قطعات Siporex مناسب هستند، در استاندارد ملی ایران به شماره 706 ارائه شده است.)
- غلظت و کارایی چسب باید به میزانی باشد که به راحتی از بین دندانههای ماله شانهای عبور کرده و روی سطح اعمال شود. پس از اعمال چسب و پیش از قرار دادن بلوک در محل خود، شکل دندانههای چسب ایجاد شده روی بلوک باید حفظ شده و نریزد.
3-3- نصب رجها(ردیفها)ی بعدی
درزهای عمودی در هر رج باید حدود 150 میلیمتر با درز عمودی رج زیرین فاصله داشته باشد. میتوان از یک چکش پلاستیکی برای تنظیم بلوکها استفاده نمود. بلوکهای Siporex را میتوان به راحتی با ارهی مخصوص سیپورکس برید و همچنین مسیر سیم یا کابل و یا محل کلید و پریز، لولههای تاسیسات و … را به وسیلهی شیارزن ایجاد نمود. پیش از اجرا حتما این راهنمای اجرا را بخوانید.
Save
Save
Save
Save
[/av_textblock]
[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-bqvqa’]