[av_heading heading=’ساختمانسازی مدرن’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k5xsbuts’ admin_preview_bg=”]
امروزه مهندسان و پیمانکاران به دنبال ابزار، روشها و مواد جدید و مقاوم بهمنظور ساختمانسازی مدرن هستند. با پیشرفت ابزارآلات ساختمانی، برای صرفهجویی در زمان کار و کاهش هزینهها تدابیری اندیشیده شده است. طی سالهای اخیر بلوک سیمانی، در انواع مختلف جایگزین آجر و سفال شدهاند.
بلکوکهای سیمانی در ابتدا بهجای آجر ،به منظور سرعت بخشیدن به کار ساختمانسازی و مقاوت هرچه بیشتر ساختمان , در پوشش و چینش دیوارها گرفتند. اما عواملی وجود داشت که به مرور این بلوکهای سیمانی مکعب مستطیل شکل را از رده خارج کرد. نفوذپذیری این نوع از سازه های سیمانی در برابر گرما و سرما و ایجاد هزینه بیشتر برای عایق کاری برخی از همین عواملند. با گذر زمان جای آنها با نسل جدید بلوک های سیمانی پر شد.
نسل جدید بلوک های سیمانی
با فرآیندهای تازه ای که در تولید مصالح ساختمانی پدید آمده است، امروزه شاهد به وجود آمدن نسل جدید از بلوک های سیمانی هستیم که فرآیند تولید آن ها نسبت به قبل تغییر کرده است و از مهندسی بیشتری برخوردارن هستند . به طوری که هر محصول تازه در آزمایشگاه توسط متخصصین و مهندسین مورد آزمایش قرار می گیرد و بعد وارد بازار کار و فروش می شود.
از نسل جدید بلوک های ساختمانی می توان به دو نوع بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک اشاره کرد. بلوک هایی که فرآیند تولید آنها کمی از روش ریخته گری فاصله گرفته است و به جز ماسه و سیمان از مواد تشکیل دهنده دیگری نیز در ساهتار آنها استفاده شدهاست.
انواع بلوک سیمانی
بلوک های سیمانی امروزه بر اساس چگالی، اندازه، شکل و کاربرد در دیوار یا سقف طبقه بندی می شوند.
نوع دیگری از طبقه بندی بلوک های سیمانی بر حسب نوع مواد به کار رفته در تولید آنهاست و فرآیند پخت، آنها را از یک دیگر کمی متمایز می کنند.
در ادامه به تعدادی از انواع بلوک های سیمانی بر اساس سبک یا نیمه سبکی اشاره میکنیم.
بلوک سیمانی سبک
بلوک سیمانی سبک به بلوکی گفته می شود که ماده تشکیل دهنده آن ، سیمان و پوکه های صنعتی و یا معدنی و یا حباب های هوا باشد. همانطور که گفته شد, وزن آنها عموما طبق استانداردهای موجود باید چیزی بین 500 تا 1700 کیلوگرم باشد. از انواع بلوک های سیمانی میتوان به انواع زیر اشاره کرد:
بلوک سیمانی سبک پوکه معدنی
بلوک سیمانی سبک پوکه صنعتی
بلوک سیمانی حباب هوا
عمدهی مصرف بلوک در ساختمانسازی مدرن مربوط به همین بلوکها است.
بلوک سیمانی سبک هوادار
نوعی بلوک سبک بتنی است. اسن بلوک از کف ماندگار، آب و سیمان به وجود می آید. فرآیند عمل آوری آن نیز شبیه بتن است. مانند بلوک سیمانی CLC که در حقیقت فوم بتن است که با مقداری ماسه مقاوم شده است.
بلوک سیمانی سبک گازی
این نوع بلوک از آهک سیمان آب و پودر آلومینیوم تشکیل می شود. بلوک سبک گازی همان بلوک سیپورکس است.
بلوک سیمانی نیمه سنگین
یکی دیگر از بلوک های سیمانی است که پیشتر هم به آن اشاره شد. این بلوک وزنی بین 1700 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب دارد . از نظر ساختاری نیز همان بلوک سیمانی سبک است.
کمی بیشتر با بلوک سیمانی سبک آشنا شویم
در ساخت این بلوک ها از سیمان شن ماسه و پوکه به صورت ریخته گری استفاده می شود.
بلوک سیمانی سبک عموما در سقف ها کاربرد دارد و عایق حرارتی نیز محسوب می شود .وزن کم این نوع بلوک باعث شده که امروزه بیشتر در ساختمانسازی مدرن مورد استفاده قرار بگیرد.
برخی از بلوک های سیمانی سبک از مخلوط سبک دانه و سیمان آب تشکیل می شوند.وزن بلوک سیمانی 1100 کیلو گرم است.
در برخی از این بلوک نوع پوکه ای که استفاده می شود فرق دارد . به دلیل موقعیت های جغرافیایی که منابع و معادن پوکه وجود دارد,تاثیر زیادی در هزینه تمام شده ی این بلوک سیمانی دارد آن هم به این دلیل است که گاها هزینه زیادی برای حمل نقل پوکه ها پرداخت می شود.
بلوک سبک هبلکس که به آن اشاره کردیم از ماسه سیلیس , آهک سیمان , پودر آلومینیوم و آب و گچ تشکیل می شود که درمقابل بلوک سیمانی سبک,قابل بازیافت است و می تواند به چرخه طبیعی باز گردد.
شکل ظاهری بلوک سیمانی سبک
بلوک سیمانی سبکی که امروز در ساختمانسازی مدرن استفاده می شود بسته به کار یا ناحیه ای که مورد استفاده قرار می گیرد متفاوت است. در این خصوص می توان به برخی از آن ها به صورت اشاره کرد که
- بلوک دیواری تو خالی (هشت جداره) با وزن حداکثری 17 کیلوگرم
- بلوک تو خالی ته پر (چهار جداره با وزن حداکثری 12.8کیلو گرم
- بلوک دیواری تو خالی (سه جداره) با وزن حداکثری 9.2 کیلوگرم
- بلوک دیواری تو خالی ته پر (سه جداره) با وزن حداکثری 10.7کیلو گرم
- بلوک تیغه ای توخالی ته پر (سه جداره) با وزن حداکثری 7.5 کیلو گرم
- بلوک تو خالی ته پر با سه سوراخ و وزن حداکثزی 12 کیلو گرم
- بلوک تیغه ای تو خالی با دو سوراخ و وزن حداکثری 5.5 کیلو گرم
- بلوک دیواری تو خالی (چهار جداره) با وزن حداکثری 11.2 کیلوگرم
- بلوک دیواری تو خالی ته پر (نیمه) با وزن حداکثری 5.7 کیلو گرم
- بلوک تیغه ای تو پر با وزن حداکثری 7.2 کیلو گرم
- تیغه ای تو پر فارسی بر بازن 8 کیلوگرم
لازم به ذکر است که این نوع بلوک ها قابلیت تحمل در برابر آتش سوزی تا 240 دقیقه مقاومت دارند.
[/av_textblock]