بهترین بلوک
بهترین بلوک برای ساختمانسازی چه بلوکی است؟ کدام بلوک بیشترین مزایا و کمترین معایب را دارد؟ چگونه بلوک ساختمانی مناسب را تشخیص بدهیم و انتخاب کنیم؟ در این مقاله به این پرسشها پاسخ خواهیم داد.
دنیایی که در آن زندگی میکنیم دنیای نسبیت است. هیچ چیز در آن مطلق و قطعی نیست. هیچ وسیلهای نیست که بتوان فقط از مزایای آن گفت. هر ابزاری نقصی نیز دارد. با این حال “انتخاب” راهی است برای پیدا کردن گزینهی بهتر. گزینهای که مزایای آن نسبت به معایبش بیشتر باشد. مزیتهایش بر ایرادها بچربد . این قانون همهجا صدق میکند. حتی در ساختمانسازی. بلوکهای ساختمانی بسیار متنوع و متفاوت هستند. هر کدام از آنها معایب و مزایای خود را دارند .
یک بلوک ساختمانی مناسب چه ویژگیهایی باید داشته باشد ؟
وزن بلوک ساختمانی
بهترین بلوک ساختمانی بلوکی است که با وجود وزن کم، مقاوم باشد. مبحث دیگر چگالی بلوک است . بلوکهای سبکوزن با وجود چگالی پایین دارای مقاومت مناسبی هستند . بهطورکلی به بلوکی سبک وزن میگوییم که چگالی کمتر از 1700kg/m3 دارد. هرگاه فضاهای خالی درون بلوک بیش از نیمی از حجم آنرا تشکیل بدهند. بلوک مقاومت خود را از دست میدهد .
مقاومت بلوک ساختمانی
همانطور که پیشتر اشاره شد بهترین بلوک بلوکیست که مقاوم باشد. بلوکهای سنگین نسبت به سبک مقاومترند. از بلوکهای سبک و نیمهسبک نمیتوان در ساخت دیوارهای باربر استفاده نمود .
قیمت بلوک ساختمانی
گاهی هزینهی بیشتر برای یک محصول خاص ، هزینههای بعدی را کاهش میدهد . نتیجتا برآیند کلی هزینهها بهصرفه خواهد بود . بلوکهای سبک جزئی از همین دسته محسوب میشوند . شاید شما ناچار شوید هزینهی بیشتری برای تهیهی این بلوکها صرف کنید. اما برآیند هزینهای شما کاهش قابلتوجهی خواهد داشت .
بلوک ساختمانی ضد زلزله
ضدزلزله بودن همواره از ویژگیهای مهم و تعیینکننده در انتخاب بهترین بلوک ممکن برای ساختمانسازی بوده است. بلوک ضدزلزله، امنیت ساختمان را تا حد زیادی افزایش میدهد. همچنین از نگرانیها و دلمشغولیهای مالکان و ساکنان آن میکاهد. در واقع ساختمانی که با روشهای مناسب و استاندارد ساخته میشوند امنیت شهر را بالا میبرند. این ساحتمانها از خسارات پیشبینی نشدهی جانی و مالی پیشگیری میکنند. برخی از بلوکهای ساختمانی علاوه بر اینکه ضد زلزله هستند در برابر آتشسوزی نیز مقاومند. (مانند سیپورکس.) این بلوکها در هنگام آتشسوزی نیز تلفات و خسارات را به حداقل میرسانند.
عایقسازی
عایقسازی به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی ضرورت یافته است. (طبق آخرین مواد و مباحث مصوبه در قوانین ساختمانسازی کشور.) برای عایقسازی سه راه وجود دارد.
- راه اول ساختن ساختمان با بلوکهای معمولی است . پس از اتمام ساخت نسبت به عایقکاری اقدام میشود.
- در روش دوم هنگام احرای بلوکها یک لایه استایرن به آنها اضافه میکنند. این لایه عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی محسوب میشود.
- در روش سوم از بلوکهای عایق استفاده میکنند. در این روش نیازی به عایقکاری مجدد وجود ندارد.
سرعت انجام کار
از دیگر موارد مهم درکار با بلوکهای ساختمانی مدت زمانیست که این بلوکها برای اجرا نیاز دارند. زمان گرانترین سرمایهی زندگی است. بهترین بلوک ساختمانی بلوکی است که نیاز به زمان و انرژی کمتری داشتهباشد. بلوکهای سیمانی سبک به علت وزن پایین و کارپذیری آسان این ویژگی را نیز دارا میباشند.
جمعبندی و سخن آخر
لازم است پیش از خرید بلوکهای ساختمانی، آنها را بشناسیم. اولین قدم این است که بدانیم چه میخواهیم؟ ساختمان ما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ باید ضد زلزله باشد؟ محدودیت زمانی برای اجرای آن داریم؟ از نظر اقتصادی با محدودیتهایی روبرو هستیم که باید به آن توجه داشت.